Saturday, March 12, 2011

apahal emosi ?

kau ingat , kau sorang je boleh marah ?
kau ingat , kau sorang je ada perasaan marah ?
kau ingat , orang lain takde perasaan ke ?
kau pikir , marah kau sorang jelah , marah orang lain kau ta pikir ?
________________________________________________________________________

dialog diatas tersangatlah emosi , maria elena cakap : chill man ! chill ! 
okay dekat atas hanya dialog semata- mata , yang biasanya kita akan cakap dekat orang yang suka marah dekat kita , tapi bukan depan depan , belakang belakang . HAHA


okay hari ini saya mahu berkongsi tentang how to control our emosional . 
ye , hari saya nak jadi pakar motivasi , kenapa ? is that anything wrong ? , okay jangan lah emosi .

Prof. Dr. Muhayya cakap , apabila sesuatu peristiwa berlaku dekat kita , kita mesti kena pandai tanganinya , kalau kita pandai menanganinya maka peristiwa itu akan menjadi suatu cabaran dekat kita . 
okay kesimpulan yang cakap Prof. Dr. Muhayya ialah kita kena ambil positif terhadap semua bende yang terjadi dekat kita , kalau kita ambil positif maka positiflah ia , jika kita ambil secara negatif maka negatif la ia .

HAH ! saya boleh jadi pakar motivasi kan kan ? sebenanya cita-cita saya nak jadi doktor dibahagian pertahanan . AMIIIIIIIIIINNNNN . HAHHAHA . okay chill man ! chill ! 

hurmm , semua orang boleh nak marah , semua orang tak suka kena marah , semua orang benci kena marah , sume orang benci kena tengking , semua orang semua orang semua orang semua orang ! 

Okay , prinsip hidup saya senang je . 
JANGAN BUAT DEKAT ORANG LAIN APA YANG KITA TIDAK SUKA !


tengok gamba ini tenang kan ? terserlah naluri seorang ibu . awwwww ! 
okay kawal emosi anda . HAHHAHA


OKAY TARIK NAFASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS 
TAHAAAAAAAAAAAAAANNNNN
LEPASSSSSSSSSSSSSSSSSSS !
SENYUUUMMMMMMMMMMMM .

jom riadah ! HAHAHHA

4 comments:

  1. haha, aku baca entry kau ni sampai beriadah . haha. family aku sume dah pelik kan . hahaha

    ReplyDelete
  2. eleh , kau jeles ta reti jaga anak en .

    ReplyDelete